Fotokunst

Je verkent de wereld van de fotografie

Je kijkt naar de ‘grote’ fotografen en analyseert hun werk. Zo krijg je een zicht op de thema’s en inhouden die fotografen belangrijk vinden. Je leert veel van hun beeldtaal. Je onderzoekt naar wat je zelf wil vertellen.

Je leert fotograferen

Hoe werkt die camera, hoe herken je licht, en vooral, hoe krijg je dit allemaal binnen het beeldkader. Je leert dus stap voor stap de technische en beeldende elementen om een beeld te maken. Je kan beginnen zonder voorkennis of met een hele ton ervaring.

Je maakt je foto’s nog beter in de digitale ‘doka’.

De foto’s die uit je camera komen leer je ‘ontwikkelen’ met programma’s zoals Lightroom en Photoshop (onze digitale donkere kamer). Zo krijgen ze de juiste kleuren en kan je ze nog meer een eigen uitzicht geven. Je maakt ze klaar om te printen, te tonen op het web, social media of digitale portfolio.

Je maakt veel foto’s

Je krijgt opdrachten en je vertrekt ook vanuit je eigen wereld. Je komt in contact met andere fotografen. Door de opdrachten leer je in projectverband te werken. Je krijgt toegang tot plaatsen die je je niet kon voorstellen en waar je anders nooit zou gekomen zijn.

Je toont je foto’s aan de wereld.

Je leert hoe je je foto’s optimaal kan tonen. Hoe je een tentoonstelling voorbereid en hoe je een enscenering opbouwt. Met digitale portfolio’s, blogs en website kan je je foto’s aan de hele wereld presenteren. Samen maken we regelmatig tentoonstellingen.

Analoge of Digitale fotografie

Digitaal is nu het meest populair, maar ook analoog is een blijver. Je kan dus ook de wondere wereld van film, papier en ontwikkelaar bij ons ontdekken in ons woensdagatelier. In combinatie met digitaal of als een aparte langlopende cursus.

Fotografie wordt een deel van je leven

Je krijgt les van een sterk getalenteerd lerarenteam. Elke leraar heeft zijn eigen accenten. In het begin proef je van alle onderwerpen, gaandeweg ga je meer en meer vertrekken vanuit een visie die door jou ontwikkeld wordt. Je techniek wordt steeds perfecter, je kiest je uitdagingen, gaat op weg, toont je foto’s. Fotografie wordt een deel van je leven.

opnamesessie op locatie