Voorwoord

Nieuwsbrief 1 2020

Ook in 2020 blijft onze Academie een plaats waar kunst gemaakt, beleefd en bedacht wordt. We hopen opnieuw te kunnen bijdragen in jullie artistieke belevingen. In deze 2de nieuwsbrief van het schooljaar kan je alvast vaststellen dat we in de Academie niet stilzitten en een ‘biekorf’ van activiteiten zijn.

Je kan het werk van verschillende ateliers ontdekken in de hoofdbibiotheek ‘Biekorf’ Brugge, waar leerlingen van alle leeftijden met het werk van Guido Gezelle aan de slag gingen. In Sint-Kruis ging dan weer de vernieuwde bibliotheek ‘De Zorge’ open waar een aantal beeldateliers voor kinderen van onze Academie beeldende kunst in de literaire omgeving brengen. Ook de bibliotheek van Oostkamp klopte bij ons aan om mee te werken aan de jeugdboekenmaand, de ateliers uit Oostkamp en Ruddervoorde zullen de ramen van de bibliotheek beschilderen.

Je hebt misschien in december onze tentoonstellingen fotografie kunnen meemaken binnen Brugge Foto. Er kwam zelfs een grote foto van de hand Van Sarah Westphall aan de muur van de Bogardenkapel van 4 op 6 meter.  In de nieuwsbrief kan je in enkele sfeerfoto’s zien hoe de foto’s werden geïntegreerd in ons nieuw atelier in de Diksmuidestraat 4 (Ex showroom Van Marcke). Naast de boeiende foto’s konden de bezoekers ook de sfeer opsnuiven van de ateliers Project, Beeldhouwkunst, Mode, Textiel en Kant die daar ook plaatsvinden.

De sfeer opsnuiven in ons atelier in de Diksmuidestraat kan je opnieuw tijdens het toonmoment van Dina Mouton, waar ze animatiefilm en grafisch werk toont. Te bezoeken van 1 t.e.m. 7 februari 2020.

Voor ‘De dag van de Academies’ op 15 februari is er een focus op STEAM en dan leggen we even het accent op de werking van ons Kunstenlab, waar we met onze Academie toch wel een pioniers rol in vertolken. We organiseren daarom verschillende workshops en ateliers. Meer info binnenkort! Noteer alvast ook donderdag 25 juni in je agenda voor de opening van onze eindejaarstentoonstelling. Ook daarover volgt bij een van onze volgende nieuwsbrieven meer informatie.

En ondertussen wordt in alle ateliers gewerkt, gepraat, gedacht en gemaakt. We wensen je een 2020 toe waar je datgene dat je bedenkt kan visualiseren. 

Joost Goethals
Directeur Academie Brugge DKO