Pedagogische studiedag 16/12/20

Woensdag, 16 december, is er de eerste pedagogische studiedag van dit academiejaar. Deze verloopt helemaal digitaal. In de huidige omstandigheden is dit de enige optie. Het wordt dus anders dan anders, een uitdaging.

Ga hier naar de opnames van de studiedag + links naar inspiratiemateriaal: #LINKS

Al de opnames en films kan je ook vinden op onze gedeelde drive > Lezen: Daar vind je de mapjes: ‘ZORO FEIGL inspiratie’ & ‘Pedagogische studiedagWSiPads’. Uiteraard moet je ingelogd zijn met je academie mailadres! https://drive.google.com/drive/u/0/folders/0AKteSHPc37zjUk9PVA

—————————————————————————————————————

Hier komt de link naar de studiedag:    

https://meet.google.com/brt-vzhr-zzs

Alle links worden op deze pagina ingevuld tegen de studiedag. Je kan dus steeds naar deze pagina terugkeren om alle geüpdatete info en links te vinden. Later komen er ook links naar de presentaties.

Wat staat er op het programma:

In de voormiddag is er een gezamenlijk programma waar we ons volledig gaan concentreren op het project voor de hele academie. We gaan dit zo interactief mogelijk maken. In de namiddag zijn er na de infosessies rond de evaluaties in de eerste, tweede en derde graad twee workshops rond het gebruik van iPads voorzien. Er is veel vraag naar de basics, dit komt in een eerste workshop. Maar heel wat collega’s gaan ook een stapje verder en gebruiken de iPad ook voor online lessen en willen daarvoor presentaties, filmpjes, … maken. Dit komt aan bod in een tweede workshop.

PROGRAMMA

9:30uur: ‘Kunst in beweging’, een project geïnspireerd door Zoro Feigl.

Bekijk zeker de lezing die Zoro Feigl vorige week gegeven heeft in onze academie voor de start van de pedagogische studiedag omdat we vertrekken vanuit hetgeen daar werd gezegd. Je kan die nog bekijken met de volgende link:

https://www.facebook.com/academiebruggedko/videos/397439544835408

Ondertussen werd de video al 574 keer bekeken.

We beginnen de dag met Dominique en Daniëlle die het verhaal van Zoro in een ruimere context plaatsen.

Zoro speelt daar vervolgens op in door nog meer in détail zijn werkwijze te tonen en zal ook meer concreet het project uitleggen en een “challenge” verwoorden.

Daarna gaan we verder in op hoe we het project zien starten en evolueren en voorzien we enkele groepsgesprekken.

We voorzien dat dit deel ten allerlaatste om 12 uur beëindigd is.

13:00 tot 13:35uur: infosessies evaluaties.

Voor de collega’s die de infosessies rond de evaluatiesjablonen en workflow niet konden volgen organiseren we op dit moment een sessie.

Voor de eerste en tweede graad zal Griet de uitleg verzorgen.

Volg daarvoor deze link: meet.google.com/yuo-yvpj-ihb

Voor de derde graad verwacht Philip jullie in de meet

Volg daarvoor deze link: http:// https://meet.google.com/yaa-baki-cjz

13:45uur: Workshop ipad “basics”.

Voor iedereen die nog wat vragen heeft bij het basis gebruik van de iPads.

Elk Debree , Apple education specialist, heeft het over de instellingen, het gebruik van mail, hoe je zelf apps kan installeren, het verschil tussen inloggen met het mailadres van de academie en die van jezelf, foto’s nemen, benoemen, sorteren, delen, in de drive plaatsen, het gebruik van spreadsheets in google, en nog veel meer….

Er is mogelijkheid tot vragen stellen.

Als je thuis een computer ter beschikking hebt, dan kan het handig zijn om te kijken via je computer, zodat je meteen op je ipad zaken kan uitproberen.

De workshop duurt maximaal 2 uur.

Link naar de workshop (de link is voor beide workshops gelijk).Je kan die altijd al eens proberen, je zal dan een mededeling zien dat de workshop op 16/12 gepland is:-)

https://zoom.us/j/95317859955?pwd=Nk1JS0xic0pkY1VrdFNmcTNsbmM2UT09

16:00uur Workshop ‘creatief’ gebruik van de iPad.

Hier komen allerlei applicaties aan bod om te tekenen (adobe draw), te presenteren (keynote), beelden te bewerken (Adobe Sketch), films te monteren (iMovie), geluid op te nemen en/of muziek te maken (dictafoon en Garageband) en nog een aantal interessante apps en tips. Ook deze workshop wordt gegeven door Elke Debree.

link naar de workshop (de link is voor beide workshops gelijk). Je kan die altijd al eens proberen, je zal dan een mededeling zien dat de workshop op 16/12 gepland is:-)

https://zoom.us/j/95317859955?pwd=Nk1JS0xic0pkY1VrdFNmcTNsbmM2UT09

Einde om 18:00 uur.

We kunnen Seesaw gebruiken om werk met elkaar te delen na de workshop of als tryout. . Daarvoor kan je de DKO klas vandaag vervoegen.
als je SeeSaw voor de eerste keer gebruikt:
1. Ga naar app.seesaw.me
2. Kies “I’m a Student”
3. Gebruik de code: BIFE AQYJ. Deze code vervalt op December 22, 2020
4. Eindig met het creëren van je account door je school mail adrs toe te voegen.

If you’ve used Seesaw before and have an account:
1. Go to app.seesaw.me
2. Choose “I’m a Student”
3. Sign in using your school Google account or email address 
4. Click on your profile icon on the top left
5. Click on the +Join Class button
6. Type in the code: BIFE AQYJ. This code expires on December 22, 2020

Inschrijven workshops

Om een beetje zicht te krijgen op het aantal collega’s die één of beide WS willen volgen, kan je je inschrijven met de volgende link:  https://bit.ly/3402Pck

(zorg ervoor dat je inlogt met de Academie mail!)

Het is wat vreemd dat we de dag niet allemaal samen kunnen afsluiten. Maar ik hoor graag jullie reacties op de workshops.  Joost.

Alle filmpjes kan je vinden op onze gedeelde map “Lezen”, maar je kan ook de lezing van zoro delen met de leerlingen via facebook of youtube. Zie telkens hieronder voor de links en info.

Gedeelde map LEZEN: In de google drive kan je in de gedeelde map ‘LEZEN’ de volgende mappen vinden: ‘ZORO FEIGL inspiratie’ & ‘Pedagogische studiedagWSiPads’. (inloggen met Academie mailadres!) https://drive.google.com/drive/u/0/folders/0AKteSHPc37zjUk9PVA

Link naar de lezing op donderdag 3/12/2020 van Zoro Feigl.

Link naar Facebook: https://www.facebook.com/175596205854643/videos/397439544835408

Link naar Youtube: https://youtu.be/O3w9_WMeDjA

Link naar map lezen: https://drive.google.com/file/d/1bj90wcOh7VsCu7yGZs-cYonynCB5PCbZ/view?usp=sharing

Link naar lezing van Dominique en Daniëlle op pedagogische studiedag plus voorbeelden door Zoro Feigl. Deze is meer als een interne link bedoelt. Je kan die wel in je lessen gebruiken, maar zou die niet zomaar toesturen naar alle leerlingen. De video op YouTube staat niet openbaar. In januari komt er nog een uitgebreidere lezing van Dominique en Daniëlle die dan wel kan verspreid worden naar de leerlingen. De voorbeeldfilmpjes die Zor heeft gebruikt staan op een link verderop.

Link naar Pedagogische studiedag ochtend op Youtube: https://youtu.be/dzkFQ7XJWWc

Link naar de Pedagogische studiedag ochtend op de gedeelde drive> lezen: https://drive.google.com/file/d/1BIS0gmHHC51ZawzLT2qHunkXOYA_BSoj/view?usp=sharing

Hieronder een link naar de site van Zoro Feigl waar de voorbeeldfilmpjes staan die hij heeft gebruikt op de pedagogische studiedag, klik op “DKO Brugge” titel.