We Geven niet op in ons kot

“Wij geven niet op in ons kot” met die slogan en bijhorende affiches palmt de Academie Brugge DKO dezer dagen de Brugse straten in. De affiches zijn het resultaat van hard werk in het beeldatelier voor mensen met dementie.

Sinds dit schooljaar organiseert de Stedelijke Academie Brugge DKO in samenwerking met Welzijnsvereniging Mintus en Dementievriendelijk Brugge een aangepast beeldatelier voor personen met dementie. In dit atelier stimuleren we de creativiteit door met een grote waaier aan materialen en technieken het denken in beelden te bevorderen. Er is ondersteuning door een docent beeldende kunsten, orthopedagoog en tal van gedreven vrijwilligers.

Toen het openbaar leven grotendeels stilviel door de corona crisis werd de werking van dit atelier ook noodgedwongen opgeschort. Met deze affichecampagne wilt het stadsbestuur Brugge een positief en warm verhaal brengen. De affiches, met daarop de creaties van mensen met dementie, verschijnen nu in het straatbeeld, bij de lokale buurtwinkel, dokter en apotheek.

Het beeldatelier voor personen met dementie is een sociaal-artistiek kunstproject van Academie Brugge DKO, Dementievriendelijk Brugge en Welzijnsvereniging Mintus.