Tentoonstellen

Je houdt van kunst, je kijkt er graag en veel naar. De manier waarop werk getoond wordt vind je boeiend en je wil je daarin verdiepen. Je wil onderzoeken hoe je op een interessante manier werk van een kunstenaar kan tonen en dit ook wel zelf in handen nemen. Je vertelt graag verhalen aan de hand van objecten en weet hoe je ruimte maakt voor de beleving van kunst. Ben je zo iemand dan is deze opleiding geschikt voor jou. 

Pierre Muylle gaat met jou op weg om de essentie en de vele mogelijkheden van het tonen van kunst te onderzoeken en vooral ook te experimenteren met zeer uiteenlopende vormen ervan. Voorbeelden worden geanalyseerd, tentoonstellingen worden bezocht, gasten worden bevraagd, kleine en grotere oefeningen worden geïnitieerd. Out of the box denken wordt gestimuleerd.

De Bogardenkapel en het klooster van De Rode Nonnen zijn de speeltuin om ideeën te testen en respons te meten. Daarbij komen ook de praktische en meer zakelijke aspecten aan bod. Je bekijkt onder meer hoe je publiek kan werven, hoe je anticipeert op een productieproces, wat de procedures zijn voor bruiklenen en met welk financieel plan je het meest kans maakt om je ideeën te realiseren. 

Een wereld zal voor je opengaan, begeleid door een expert uit de kunstenwereld. 

Je hoeft geen vooropleiding aan te tonen, maar je bent uiteraard heel erg geïnteresseerd in kunst.
Eén avond per week, driejarige opleiding.

Locatie: Hoofdschool, Katelijnestraat 86 8000 Brugge
Woensdagvan 19u00 tot 20u40