Video- en filmkunst

In de opleiding Video film atelier zal de grootste focus op de stem van de maker liggen en hoe we deze kunnen ontplooien. In deze opleiding verdiep je jezelf in alle aspecten van de creatie van een film en word je persoonlijk begeleid in jouw proces als maker, als auteur, als regisseur.

Documentaire, fictie en audiovisueel onderzoek worden allen verkend en eigen gemaakt. Hier scheppen we ruimte om te experimenteren en grenzen te verleggen in denken en doen. 

Een all-round aanpak zorgt ervoor dat je kennis maakt met de vele elementen van een film zoals beeldtaal, geluid, cameravoering, montage, narratieve strategieën, etc. 

Het resultaat van deze kennismaking zijn authentieke audiovisuele werken van de cursist, die vrij is in het vinden en zoeken van zijn/haar/hun stem.

Hoofdschool
Dinsdagvan 18u00 tot 21u05

Een keer per maand nodigen we een interessante kunstenaar uit die vertelt over zijn/haar werk. Deze lezingen horen bij de opleiding en gaan door op een donderdag -of vrijdagavond. Je kan ze bezoeken in de zaal (Daverlo, Biekorf of Magdalenazaal), online meevolgen of je kan achteraf de opnames bekijken op een moment dat jou past.