Kunstgeschiedenis

Altijd al geboeid geweest door kunst?

Vanaf september 2022 kan je een aparte drie-jarige cursus kunstgeschiedenis volgen van 2 uur per week: een boeiende ontdekkingstocht door de kunstgeschiedenis en het actuele kunstgebeuren.

De lessen worden aan de hand van zeer uiteenlopende kunstbeschouwende thema’s benaderd. Elk thema start weliswaar vanuit een kunst- en cultuurhistorische context, maar de focus ligt hoofdzakelijk op de hedendaagse en actuele kunst. Alle mogelijke disciplines kunnen hierbij aan bod komen. Op die manier krijg je niet enkel inzicht in het weidse landschap van de kunst, maar ook een beeld van de evolutie van thema’s of onderwerpen waarmee de kunstenaar in het verleden of heden affiniteit mee had of heeft.

Regelmatig wordt er stilgestaan bij lopende tentoonstellingen, eventueel gekoppeld aan een bezoek. Ook een inkijk in het atelier van een kunstenaar behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kan je maandelijks een kunstenaarslezing “In het hoofd van…” volgen.

Alvast een tipje van de sluier van thema’s die het 1ste jaar op het programma staan:

  • Kunst & natuur: een fascinerende relatie die vanaf de prehistorie tot nu als toonaangevende inspiratiebron kan beschouwd worden.
  • Kunst & taal: zowel bij taal als beeldtaal is communicatie de drijfveer. Hoe gingen of gaan kunstenaars om met taal/het woord als esthetisch gegeven.
Locatie: Hoofdschool, Katelijnestraat 86 8000 Brugge

Je blijft over de jaren hetzelfde lesmoment houden, op welke dag je kan aansluiten verandert ieder jaar.
In schoolaar 2024-2025 kan je aansluiten op zaterdag voormiddag.

Woensdagvan 19u00 tot 20u40Tweede jaar
Donderdagvan 19u00 tot 20u40Derde jaar
Zaterdagvan 10u00 tot 11u 40Eerste jaar