In het hoofd van….

Kunstenaarslezingen / Kunst&Cultuur

Met deze maandelijkse lezingen wil de Academie een platform organiseren over de ateliers en disciplines heen, waar inzichten en ervaringen uitgewisseld worden.

Update: voor toegang tot de zaal wordt er voorlopig nog een Covid-safe ticket gevraagd

Door de verscheidenheid van de gastsprekers – kunstenaars, curatoren, kunstcritici, galeriesten – wordt de ruime wereld van de actuele kunst geëxploreerd.

De lezingen worden ook opgenomen en online geplaatst. Danielle Wuyts zorgt voor inhoudelijke duiding die je voor- en na de lezing op deze website zal vinden.

Meer info over de kunstenaars komt later online.

Data
Gastsprekers
maandag (Magdalenazaal)13/09/2021Hannelore van Dijck
maandag (Magdalenazaal)25/10/2021Conrad Willems
maandag (Daverlo)22/11/2021Maarten Vanden Eynde (onder voorbehoud)
dinsdag (Magdalenazaal)21/12/2021Isabel Devos
dinsdag (Magdalenazaal)25/01/2022Nick Steur
dinsdag (Magdalenazaal)15/02/2022Leendert Van Accoleyen
dinsdag (Magdalenazaal)29/03/2022Ruben Bellinckx
maandag (Magdalenazaal)25/04/2022Frédéric Geurts
maandag (Magdalenazaal)23/05/2022Sanne De Wolf
dinsdag (Magdalenazaal)07/06/2022Babel – Atelier Bildraum (onder voorbehoud)

Magdalenazaal: Magdalenastraat 27, 8200 Brugge

Daverlo, Dries 2, 8200 Brugge

TELKENS van 19 tot 21 uur, met achteraf de mogelijkheid tot gesprek in de foyer. Deuren open vanaf 18:30 uur/

Cursisten en leerlingen bevestigen hun aanwezigheid naar hun leraren. Volg je geen les aan de Academie Brugge DKO, gebruik dan het online reservatie systeem hieronder. Ingang voor de cursisten en leerlingen is gratis, mensen buiten de academie betalen 10 EURO aan de ingang.

Opgelet: De cultuurzalen van de stad Brugge volgen steevast de geldende coronamaatregelen: “Vanaf 1 september 2021 vragen we je om bij een bezoek aan een voorstelling je Covid Safe Ticket voor te leggen. Zo kan je gerust zonder mondmasker genieten tijdens de voorstelling. Het Covid Safe Ticket kan je op je smartphone of afgedrukt op papier aanbieden.” 

Waar kan ik het Co­vid Safe Tic­ket aan­vra­gen?

Het CST gebruikt dezelfde QR-code als het Europees coronacertificaat. Deze codes zijn identiek. Er is dus geen aparte aanvraagmethode of -prodecure voor het CST. Indien je reeds beschikt over dit certificaat, hoef je dus geen bijkomend document aan te vragen.

  • Het CST/certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).
  • Personen zonder Belgische eID maar met BIS-nummer kunnen ook hun digitale sleutels activeren en aanmelden. Ook aanmelden via eIDAS (nieuwe Europese aanmeldmethode) is mogelijk voor personen zonder Belgische eID waarvan het thuisland aangesloten is bij eIDAS (momenteel gaat het over Tsjechië, Duitsland, Estland, Spanje, Kroatië, Italië, Luxemburg, Letland, Portugal en Slowakije).
  • Het CST/certificaat voor vaccinatie kun je op vraag per post toegestuurd krijgen. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Je contacteert hiervoor de Helpdesk van de regio waar je gevaccineerd werd:
    • Vlaanderen: 078 78 78 50 (9 tot 19u op weekdagen) (internationale oproepen: +32 78 78 78 50). Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar jouw eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn.
Beveiligingscode:
security code
Vul de beveiligingscode in:

Reserveer