Tekenkunst

ggLeren tekenen is leren observeren, leren ‘zien’. Tekenen kan zo worden beschouwd als het verlengde van de waarneming, een universele communicatievorm tussen het individu en zijn omgeving.

Tekenkunst vormt enerzijds de basis voor elke vorm van beeldende creativiteit, en is anderzijds een volwaardige discipline met een rijke waaier aan expressiemogelijkheden. Het verwerven van kennis, inzichten en vaardigheden, het kunnen omgaan met interactieve beelden en de esthetische beleving, zijn dragende elementen van de vorming in de optie tekenkunst.

De beelden zullen op basis van de specificiteit van de optie aan bod komen, alsook in vak- en discipline-overstijgende toepassingen. Het beeld ‘kleur’ wordt naast een basisinitiatie, hoofdzakelijk bepaald door de keuze van tekenmateriaal en drager. Naast waarnemings- en verbeeldingstekenen, zal de studie en materiaalweergave van alledaags archiefmateriaal aan bod komen. Ook is er ruimte voor het experiment dat, parallel met de evolutie van het traditioneel leerproces, gaandeweg wordt aangeleerd en zonodig gestimuleerd.

In het atelier en in de lessen kunstgeschiedenis worden linken gelegd met evoluties en actuele tendensen in de kunstensector. Potlood, houtskool, inkt, bister, kleur- en pastelpotlood,… kunnen  als middel worden aangewend om in een eigen beeldende taal op diverse dragers vast te leggen.

Hoofdschool
Woensdag + donderdag van 18u00 tot 21u30 Intensief traject: + 1 aanvullend atelier binnen de vakgroep
Zaterdag van 9u00 tot 17u00 Intensief traject: + 1 aanvullend atelier binnen de vakgroep

Vertraagd traject: woensdag of donderdag of zaterdag voormiddag of zaterdag namiddag

Oostkamp: De Stek
Maandag van 18u00 tot 21u30 Enkel Vertraagd traject mogelijk
Jabbeke: Vrijetijdscentrum – bibliotheek
Dinsdag van 13u00 tot 16u30 Enkel Vertraagd traject mogelijk