Tekenlab


Het tekenlab is een stimulerend, inspirerend, en dynamisch atelier tekenkunst waar de grenzen van het tekenen worden afgetast. Het is een onderzoek- en experimenteeromgeving, waarin tekenen wordt gebruikt als middel om materialen, technieken, technologieën, ideeën en de ruimte te verkennen. Tekenconcepten, tekeninstallaties en scenografie spelen hier een belangrijke rol.

Het tekenlab biedt een ruimte waar studenten kunnen samenwerken aan gemeenschappelijke projecten. Het is een hub voor creatieve uitwisseling en het delen van ideeën. Een kijk op de hedendaagse tekenkunst is een rode draad doorheen het atelier.

Nijverheidsstraat 7
Maandag van 18u00 tot 21u05

Een keer per maand nodigen we een interessante kunstenaar uit die vertelt over zijn/haar werk. Deze lezingen horen bij de opleiding en gaan door op een vrijdagavond. Je kan ze bezoeken in de zaal (Daverlo, Biekorf of Magdalenazaal), online meevolgen of je kan achteraf de opnames bekijken op een moment dat jou past.

Het is mogelijk om het modeltraject van 2 lessen per week te volgen door dit atelier te combineren met een atelier ‘klassieke’ tekenkunst. Neem hiervoor contact op met de academie.