Project / monumentaal atelier

Dit atelier werkt als een laboratorium. Je vertrekt vanuit een gedachte, fascinatie, inspiratie … We onderzoeken en documenteren deze en maken links met materialen en technieken.

Het experiment is nodig om je ideeën te laten groeien en gaandeweg naar een concrete vorm toe te werken. Dit proces, het artistiek onderzoek, is even waardevol als het eindresultaat. Met aandacht voor het verleden leer je tijdens het creatieve proces steeds verder te zoeken, kijken, experimenteren, te groeien en elkaar in vraag te stellen in een voortdurende beweging. Hedendaagse en monumentale kunst wil jou doordringen van alles wat er nu leeft.

Je wordt geïnspireerd door de kruisbestuiving tussen verschillende disciplines,  leert out of the box denken en je kijkt naar kunst. We gaan ook met elkaar in dialoog en stellen onze projecten aan elkaar voor. Hierdoor vergroot je je eigen kijk en krijg je nieuwe input voor jouw concept. De leerkracht begeleidt en daagt je uit om een nieuw parcours te verkennen.

Locatie: Hoofdschool – Gebouw C – Rode Nonnen
Katelijnestraat 103 – 105, 8000 Brugge
Modeltraject: woensdag + donderdag
Intensief traject: woensdag + donderdag & 1 aanvullend atelier binnen de vakgroep
Vertraagd traject: woensdag of donderdag
Een keer per maand nodigen we een interessante kunstenaar uit die vertelt over zijn/haar werk. Deze lezingen horen bij de opleiding en gaan door op een vrijdagavond. Je kan ze bezoeken in de zaal (Daverlo, Biekorf of Magdalenazaal), online meevolgen of je kan achteraf de opnames bekijken op een moment dat jou past.
Woensdag van 18u00 tot 21u05
Donderdag van 18u00 tot 21u05