In het hoofd van Robert Devriendt

An Olaerts gaat in gesprek met Robert Devriendt

18 november 2022 om 19 uur in zaal Daverlo, Dries 2, Assebroek (Brugge).

De series schilderijen van Robert Devriendt kan men zien als fragmenten van een eigenzinnig storyboard. De thema’s en de manier waarop de schilderijen zijn gecombineerd tonen hun relatie met de schilderkunst, de film en het beeld in het algemeen. Donkere personages en verrassende rekwisieten worden afgebeeld in wisselende scènes waarin zich niet zelden een  drama lijkt af te spelen. Hij onderzoekt de manier waarop beelden werken en geïnterpreteerd worden, waarbij ‘misverstanden’ een belangrijke rol spelen. Daarbij neemt hij een duidelijk standpunt in binnen de beeldcultuur en de visie op de werkelijkheid. De toeschouwer, door Devriendt gezien als voyeur, wordt uitgenodigd om als een detective het ‘onderbroken verhaal’ te interpreteren. Ook Devriendts illusionistische schildertechniek betovert de toeschouwer.

An Olaerts is freelancejournaliste en is ondermeer columniste voor De Standaard Magazine. Ze heeft een heerlijke blog: https://anolaerts.blog/

https://www.robertdevriendt.be/

De lezing gaat door in Daverlo (Dries 2, 8310 Brugge) en is gratis voor iedereen die ingeschreven is in de Academie Brugge DKO. Externen betalen 10 euro of 5 euro op vertoon van een studentenkaart, reserveren op voorhand is verplicht. Deuren gaan open om 18:30, de lezing start om 19:00 en achteraf is er in de foyer mogelijkheid tot gesprek.

Brugge – Belgium – 25-06-2020 Robert Devriendt painter Photo: Alex Vanhee robertdevriendt #robertdevriendt