UPDATE

29/10/2020

Coronamaatregelen Academie Brugge DKO

Beste leerlingen, cursisten en ouders,

In de media is al heel wat gecommuniceerd over de maatregelen rond Corona die de verschillende overheden hebben genomen.

In die zin lijkt deze communicatie wat aan de late kant. Maar vanuit de Academie willen wij zoals de vorige keren zo volledig en juist mogelijk de maatregelen uitleggen, zonder daar op te moeten terugkomen of steeds nieuwe updates te zenden. Laten we dus hopen dat deze mail niet snel achterhaald is.

Wat vorige keer is gecommuniceerd blijft van kracht:

Vanaf de herfstvakantie is het hele Deeltijds Kunstonderwijs, dus ook onze Academie, in code oranje. Dat betekent dat er voor de kinderen niets verandert en dat de klasgroepen voor jongeren beperkt worden tot maximum 14 leerlingen, voor de volwassenen is dat maximum 10 leerlingen. Ook alle maatregelen betreffende mondmaskers, afstanden en hygiëne blijven in volle kracht geldig en worden, zo mogelijk, nog extra opgevolgd.

Wat is nieuw:

  • De herfstvakantie, die start op 2 november, loopt verder door tot en met 11 november.
  • Op 31 oktober, nu zaterdag dus, mogen we geen fysieke lessen organiseren van de overheid. Dat komt omdat men de periode waarop fysieke lessen in het hele onderwijsveld geschorst zijn uniform wil houden en wij dus meegaan in de regeling van het leerplichtonderwijs.

Men vraagt ons, waar mogelijk, afstandsonderwijs te organiseren. Gezien wij pas vandaag deze mededeling gekregen hebben, is dat natuurlijk wel heel kort dag … Maar met de Academie nemen we deze uitdaging aan. We vragen aan onze leraren om vanuit de ateliers een digitale sessie te organiseren en jullie daarop uit te nodigen.

In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat ik deze mail naar jullie stuur zonder de mogelijkheid gehad te hebben met alle leraren te overleggen en duidelijke afspraken te maken. Dat zal vanavond pas gebeuren. Ondertussen zijn er op dit moment 6 leraren in quarantaine, wat op zich nog meevalt op een totaal van 56 leraren. Heb dus enige clementie als jij geen uitnodiging krijgt, we doen ons best!

Met beste groet,

Joost Goethals
Directeur Academie Brugge DKO
Katelijnestraat 86
8000 Brugge

  • Herfstvakantie van 2/11 tot en met 11/11/20.
  • Zaterdag 31 oktober geen fysieke lessen, waar mogelijk afstandsonderwijs. De schoolpoorten zijn gesloten.