UPDATE

03/11/2020

Coronamaatregelen Academie Brugge DKO

Beste leerlingen, cursisten en ouders,

De actualiteit heeft onze vorige mededeling ingehaald…
Hier volgen de laatste beslissingen van de overheid voor Deeltijds Kunstonderwijs en dus ook voor onze Academie:

1. De herfstvakantie is verlengd tot en met 15 november 2020.

De herfstvakantie werd uitzonderlijk verlengd tot 15 november 2020, in het ministrieel besluit van 30 november 2020. Deze verlengde herfstvakantie zorgt voor time -out om zo de besmettingsgraad te doen dalen.

De Academie is gesloten tot 15 november.

2. Maandag 16 november starten de lessen in code rood.

Na de verlengde herfstvakantie starten de lessen op maandag 16 november terug op. Dit zal volgens het pandemiescenario code rood gebeuren.

Dit betekent concreet :

  • Kinderen (tot 12 jaar):
    100% les. De lessen gaan door zoals voorheen. Alle kinderen zijn dus terug welkom, zowel in de hoofdschool als in andere vestigingsplaatsen.
  • Jongeren en volwassenen (iedereen ouder dan 12 jaar):
    Uitsluitend in kleine groepen, maximaal 4 leerlingen per atelier of 1-op-1-onderwijs. Naargelang de kunstdiscipline en de oppervlakte van het lokaal zal er in kleinere groepen les gegeven worden of krijg je 1-op-1-onderwijs. Voor wie niet naar de les kan, zal er afstandsonderwijs aangeboden worden.

Momenteel kregen we de exacte scenario’s en draaiboeken volgend op de beslissingen van 30 oktober 2020 nog niet. Ook staan deze nog niet online. We volgen de situatie op en doen ons uiterst best om u zo goed mogelijk te blijven informeren.

Ben je ouder dan 12 jaar?
Dan krijg je eind volgende week van ons informatie hoe we in grote lijnen deze code rood zullen aanpakken. Je leraar contacteert je persoonlijk om afspraken te maken. Kreeg je geen bericht? Aarzel niet ons te contacteren.

Ben je jonger dan 12 jaar?
Dan is het momenteel heel duidelijk. Tot nader order kunnen alle lessen gewoon doorgaan na de verlengde herfstvakantie. Indien u van ons geen bericht meer ontvangt wil dit zeggen dat onze lessen terug opstarten.

Tot slot, om zo zo snel mogelijk de beloofde code oranje te kunnen bereiken (en terug geel) moeten we nu deze verstrenge maatregelen zo goed mogelijk volgen. Natuurlijk laten we jullie niet los en zoeken we verder om op een creatieve, veilige en efficiënte manier de lessen te laten doorgaan.

Met beste groet vanuit het hele Academie Brugge DKO team,

Joost Goethals
Directeur Academie Brugge DKO