UPDATE

04/01/2021

Beste leerlingen, cursisten en ouder

Eerste en vooral de beste wensen voor 2021! We hopen dat we in de loop van dit jaar langzaam weer op een minder restrictieve manier kunnen werken en dat onze lessen en projecten in volle glorie opnieuw mogen doorgaan. 

Momenteel kregen we echter bericht dat momenteel alle huidige maatregelen verlengd zijn tot en met de krokusvakantie.

Onderwijsminister Ben Weyts besliste in overleg met de onderwijspartners, experten en virologen om alle huidige coronamaatregelen in het onderwijs van kracht blijven tot aan de krokusvakantie.

Dat betekent dus:

  • Ateliers voor Kinderen (6 tot 12 jaar):
    Alle lessen gaan normaal door. Alle kinderen zijn dus welkom, zowel in de hoofdschool als in andere vestigingsplaatsen.
  • Atelier voor Jongeren (12 tot 18 jaar):
    De lessen worden beperkt tot 4 leerlingen per atelier/leerkracht. Onze leerkrachten zullen een alternatief voorzien voor wie niet naar het atelier kan komen.
  • Atelier voor Volwassenen (vanaf 18 jaar):
    Ook voor volwassenen worden de lessen beperkt tot 4 leerlingen per atelier/leerkracht. Onze leerkrachten zullen zoveel mogelijk en in de mate van het mogelijke alternatieven voorzien voor wie niet naar het atelier kan komen.

De atelier leerkracht zal zelf verder met u contact opnemen om verdere afspraken te maken. Mocht u niet gecontacteerd worden door uw atelier leerkracht, aarzel dan niet om ons secretariaat te contacteren.

Alle andere veiligheidsmaatergelen zoals het dragen van een mond-neusmasker voor iedereen ouder dan 12 jaar, extra aandacht aan handhygiëne, ontsmetten van contactoppervlakken en het extra verluchting van de gebouwen blijft natuurlijk ook van kracht.

Verplichte quarantaine na verblijf in rode zone.

Belangrijk voor diegenen die terugkomen vanuit een buitenlandse vakantie, het Overlegcomité van woensdag 30 december besliste om de reisregels aan te scherpen.

De reisregels zijn aangescherpt om te vermijden dat reizigers besmettingen invoeren en om de mogelijke verspreiding van nieuwe varianten van het virus tegen te gaan. Hoe beter de regels worden opgevolgd, hoe beter voor de samenleving in het algemeen en dus ook voor de scholen.

Reizigers die terugkeren uit een rode zone worden beschouwd als een hoogrisicocontact. Ze moeten zich onmiddellijk na hun terugkeer uit een rode zone laten testen. 7 Dagen na hun aankomst moeten ze een tweede test ondergaan. In afwachting van een negatief testresultaat van de tweede test gaan ze in quarantaine. Pas na een negatief resultaat van de tweede test stopt de quarantaine.

Tijdens deze verplichte quarantaineperiode kunt u geen les volgen in de Academie.

We reken op uw begrip om deze en de andere regels op te volgen om zo de gezondheidsrisico’s voor andere leerlingen, cursisten en personeelsleden te beperken.

Ten slot

Door de algemene thuiswerk verplichting zijn de openingsuren van ons secretariaat aangepast om aan deze verplichting te voldoen en ons personeel maximaal de mogelijkheid te geven om aan telewerk te doen.

Er is een beperkte permanentie voorzien op volgende uren in het secretariaat in de hoofdschool:

Maandag/17u30 tot 20u00
Dinsdag/17u30 tot 20u00
Woensdag/13u30 tot 20u00
Donderdag/17u30 tot 20u00
Vrijdag/17u30 tot 20u00
Zaterdag09u00 tot 12u3013u30 tot 17u00

Het secretariaat blijft wel steeds per e-mail bereikbaar en zal u zo snel mogelijk beantwoorden. Telefonisch is het secretariaat enkel op bovenstaande uren te bereiken.

We blijven er met vol enthousiasme tegenaan gaan en hopen jullie snel terug te zien of te horen.

Met beste groet en een heerlijk uitdagend 2021 toegewenst

Joost Goethals
Directeur Academie Brugge DKO