UPDATE

27/01/2021

Beste leerlingen, cursisten en ouder

De vaccinatiecampagne van onze overheid is stillaan aan het opstarten en er komt weldra wat licht aan het einde van de tunnel in zicht. In onze Academie zijn we blij dat we in tussentijd en ondanks de vele beperkingen die de coronamaatregelen ons opleggen toch nog op regelmatige basis met jullie in contact kunnen treden.

Een gezonde artistieke uitlaatklep is in deze tijden belangrijk. Echter dwingt de situatie om bijkomende maatregelen te nemen om iedereen op een veilige manier les te laten volgen. Onderwijsminister Ben Weyts besliste in overleg met de onderwijspartners, experten en virologen om alle huidige coronamaatregelen wat aan te scherpen.

We vatten de maatregelen samen:

 • Ateliers voor Kinderen (6 tot 12 jaar):
  De klasgroepen worden beperkt tot groepen van maximaal 10 leerlingen. Er worden momenteel geen mondmaskers verplicht, maar wie dit wil mag dit natuurlijk wel dragen.
 • Ateliers voor Jongeren (12 tot 18 jaar):
  De klasgroepen worden beperkt tot groepen van maximaal 4 leerlingen. Het dragen van een mondmasker, die zowel mond als neus bedekt, is verplicht op het gehele schooldomein.
 • Atelier voor Volwassenen (vanaf 18 jaar):
  De klasgroepen worden beperkt tot groepen van maximaal 4 leerlingen. Het dragen van een mondmasker, die zowel mond als neus bedekt, is verplicht op het gehele schooldomein.

De atelier leerkrachten zullen met iedereen contact opnemen om verdere concrete afspraken te maken betreffende klasgroep verdeling. We pogen om iedereen zoveel mogelijk op regelmatige basis in het atelier te krijgen. Waar mogelijk worden er ook aanvullende alternatieve opdrachten meegegeven.

Mocht u niet gecontacteerd worden door uw atelier leerkracht, aarzel dan niet om ons secretariaat te contacteren.

Alle andere maatregelen blijven natuurlijk ook van kracht

 • Wie ziek is blijft thuis!
 • Het dragen van een mond-neusmasker is verplicht voor iedereen boven de 12 jaar.
 • Het wassen van handen is voor en na de les verplicht.
 • Wie niet in de klas/atelier moet zijn, wacht buiten.
 • Vermijd de combinatie van het bestaande DKO-aanbod met hobby’s buiten het DKO.
 • Tijdens een quarantaineperiode kunt u geen fysieke lessen volgen in de Academie
 • Wij ontsmetten alle contactoppervlakken op regelmatige basis.
 • Er worden extra schoonmaakbeurten georganiseerd.
 • Alle lokalen worden extra verlucht.

We reken op uw begrip om deze en de andere regels op te volgen om zo de gezondheidsrisico’s voor andere leerlingen, cursisten en personeelsleden te beperken.

Het onthaal van het secretariaat is beperkt open

Door de algemene thuiswerk verplichting zijn de onthaal uren van ons secretariaat aangepast om aan deze verplichting te voldoen en ons personeel maximaal de mogelijkheid te geven om aan telewerk te doen.

Wij zijn enkel telefonisch bereikbaar tijdens de onthaal uren, op alle andere momenten kunt u ons e-mailen. We trachten alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Bedankt voor uw begrip
Academie Brugge DKO