Ik zit op DKO

Herr Seele maakt campagnebeeld voor de Academie Brugge DKO.

De Academie Brugge  DKO (Deeltijds Kunstonderwijs) zocht een beeld waarmee de leerlingen en cursisten kunnen tonen dat ze Deeltijds Kunstonderwijs volgen. En wie anders kan zo fantastisch een traditie van meer dan 300 jaar kunstonderwijs linken met wat de Academie nu betekent als Herr Seele. Tijdens de jaren 70 was hij leerling aan onze Academie en een trouwe bezoeker van de Brugse Musea. Vertrekkend van het klassiek gegeven Jan Van Eyck brengt hij de actuele kunstpraktijk in beeld door zijn zeer persoonlijke stijl. De beelden van Herr Seele spreken verschillende generaties aan. Precies zoals de Academie ook voor bijna elke leeftijd belangrijk is. Vanaf 6 jaar zijn er aangepaste beeldateliers waar kinderen gewapend met verf, klei, gips en wat je maar kan bedenken hun fantasie verbeelden. Jongeren vinden in de Academie een mix van traditionele en high tech technieken. De verf staat naast de 3D printer, de linopers naast de lasercutter, het echte leven en de virtuele realiteit ontmoeten elkaar in hun ateliers. En de volwassenen kiezen uit de vele artistieke ateliers hun specialiteit waarbij alle mogelijke vormen van 2D en 3D aan bod komen. 

Straks kan je het beeld van Herr Seele zien aan de vele ramen van onze kunstenaars, op affiches en advertenties. Ze herinneren je aan iets belangrijks: kunst is nodig. En kunst maken kan je aan de Academie.