De onderwijsminister en de onderwijspartners beslisten namelijk dat de coronamaatregelen in het onderwijs aangepast worden naar analogie met de maatregelen in de samenleving, ook in het deeltijds kunstonderwijs.

De regels gelden vanaf zaterdag 20 november en alvast tot aan de kerstvakantie.

1)    Mondmaskers nu voor leerlingen vanaf 10 jaar en personeel

In navolging van de verstrenging van de mondmaskerplicht in de samenleving, wordt ook in het deeltijds kunstonderwijs het mondmasker dragen opnieuw verplicht voor leerlingen vanaf 10 jaar en personeel.

Als er voldoende afstand en ventilatie is, mag het mondmasker binnen af als de leerlingen stilzitten (behalve bij het zingen).

Buiten kunnen de mondmaskers af, als de leerlingen intense fysieke contacten vermijden.

Ouders en derden dragen verplicht een mondmasker als ze de academie betreden.

Voor leerlingen van 10 en 11 jaar was er al mondmaskerplicht en blijft de regeling ongewijzigd.

Leerlingen jonger dan 10 jaar die in een atelier zitten met kinderen die een mondmasker moeten dragen, moeten zelf ook een mondmasker dragen.

2)    Ventilatie en CO2-meting worden verder aangescherpt

Al sinds het begin van de pandemie ligt de nadruk op ventileren en verluchten. CO2-meting als onderdeel van een goed ventilatiekader is niet nieuw in onderwijs. De bestaande richtlijnen voor ventilatie en CO2-meting worden nu verder aangescherpt, net zoals op de werkplek.

Vanuit de academie hopen we op een zo goed mogelijke en werkbare manier de regels te kunnen volgen om de risico’s te beperken. 

Lees hier alle richtlijnen van het ministerie van onderwijs.